Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Δημιουργια τσοχας για την φωλια των καναρινιων!

Στις μερες μας σχεδον ολοι οσοι αναπαραγουν καναρινια χρησιμοποιουν τσοχα σαν βαση της φωλιας που θα πλεξει η θηλυκια.
Τα πλεονεκτήματα της είναι πολλά το μειονέκτημα ένα. Η τιμή της που είναι στα 80 λεπτά η μια! Σε κάθε φωλιά χρειάζονται δυο τσόχες, μια για να στρώσει η κανάρα την φωλιά και  συνηθως αλλη μια καθαρη που θα χρειαστει σε 15 μερες περιπου.
Η τσόχα θα βοηθήσει να στρώσει η κανάρα πολύ πιο εύκολα την φωλιά από ότι στο πλαστικό καλαθάκι γιατί οι κλωστές δεν γλιστράνε άλλα μένουν εκεί που τις ακουμπάει η καναρα, προυποθεση βεβαια να εχουμε φροντισει να ραψουμε την τσοχα πανω στο καλαθακι . Βεβαια το πιο σημαντικο πλεονεκτημα  ειναι οτι μπορουμε πολυ ευκολα να σηκωσουμε την φωλια για να κανουμε τον καθιερωμενο ελεγχο για τυχον ψειρες που παραμονευουν αυτη την περιοδο. . Στις 12 ήμερες μπορούμε να αφαιρέσουμε το υλικό της φωλιάς μαζί με τις ακαθαρσίες και αφήνουμε μόνο την τσόχα η οποία θα διατηρήσει ζεστά τα μικρά μας και θα τους αφήσει αρκετά περισσότερο χώρο ελεύθερο αφου θα εχουν μεγαλωσει οι νεοσσοι .Καλο θα ηταν μετα απο μερικες μερες να την αντικαταστησουμε με μια καθαρη.

Επειδή όμως η τσοχα που πουλανε στα pet-shop ειναι ακριβή σχετικά , ο φιλος μας Δημητρης Καλαβρος σκεφτηκε  ένα υλικό που την αντικαθιστά σε πολλές περιπτώσεις είναι και το ίδιο ακριβώς υλικό!
Είναι τα φύλλα κοκκοφοίνικα που βάζουν μέσα στα παιδικά στρώματα. Θα πάμε λοιπόν σε ενα μαγαζί που πουλάει- φτιάχνει στρώματα και θα ζητήσουμε αν έχουν ρετάλια απο το υλικό αυτο, θα μας δώσουν όσο θέλουμε, είναι και πάμφθηνο και τα κομμάτια αυτά τα πετάνε!
Θα χρειαστουμε μια παλια τσοχα που θα χρησιμοποιησουμε σαν πατρον και πανω σε αυτη θα κοψουμε την δικη μας. Καλη επιτυχια σε οσους το επιχειρησουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου