Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Οδηγος ζευγαρωματος καναρινιων βασει του τυπου φτερωματος!

Πολλοι νεοι εκτροφεις ειναι μπερδεμενοι σε ενα απο τα μεγαλυτερα κεφαλαια στην εκτροφη, το φτερωμα. Στον παρακατω πινακα θα δειτε τους δυο τυπους φτερωματος με 5 διαφορετικες ονομασιες τους το καθενα αναλογα με την ρατσα Δηλαδη το φτερωμα yellow  (και δεν αναφερομαστε στο χρωμα) σημαινει ακριβως το ιδιο με το φτερωμα hard,non  frosted  κτλ και ειναι ακριβως το αντιθετο με το φτερωμα buff (η soft , η non intensive  κτλ).
Ειτε ενα φτερο ειναι yellow  ειτε  buff διακρινεται σε 3 κατηγοριες αναλογως ποσο σκληρο η μαλακο ειναι. Δηλαδη εχουμε σκληρο ,μεσαιο και μαλακο yellow φτερο και αντιστοιχως σκληρο, μεσαιο και μαλακο buff φτερωμα.
Οι εκτροφεις ακολουθουν σαν κανονα οτι παντα ζευγαρωνουμε πουλια αντιθετου φτερωματος ενω πουλια με ιδιο τυπο φτερωματος δεν ειναι αποδεκτο να τα ζευγαρωνουμε γιατι δημιοργουνται προβληματα. Η αληθεια ειναι οτι μπορει να γινει ζευγαρωμα yellow με yellow  η  buff με buff αναλογως το ποσο σκληρο η μαλακο ειναι το φτερωμα. Παρακατω θα δειτε στον Πινακα τα αποδεκτα ζευγαρωματα. Το μονο που χρειαζεστε ειναι εμπειρια στο αναγνωριζετε τον τυπο φτερωματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου