Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Καλωσορισμα

Το καναρίνι Yorkshire ,το οποιο εχω την χαρα να εχω στην κατοχη μου και να εκτρεφω ερασιτεχνικα,είναι η μεγαλύτερη από τις δημοφιλείς  ράτσες καναρινιών. Είναι καναρίνι τύπου θέσης, που σημαίνει ότι εκτρέφεται για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα πρότυπα σχήματος, μεγέθους και στάσης,αν και κατα γενικη ομολογια το κελαηδημα του ειναι ομορφο και δυνατο..
Από το 1894 στην εξέλιξη του το πρότυπο έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Λέγεται ότι τα πρώτα Γιόρκσαϊρ ήταν τόσο μακριά και στενά που μπορούσες να τα περάσεις μέσα από μία βέρα. Παρόλο που αυτό θεωρείται πλέον μύθος  μας δείχνει ότι τα πρώτα Γιόρκ πρέπει να ήταν πολύ αδύνατα πουλιά. Με το πέρασμα των χρόνων η μεγαλύτερη αλλαγή που έγινε στο πρότυπο είναι το φούσκωμα και το στρογγύλεμα των ώμων που δίνει στο πουλί ένα βαρύτερο άνω τμήμα.

Το τωρινό πρότυπο εκφράστηκε από τον S.R.Golding πριν από περίπου 40 χρόνια και παραμένει το ιδεατό πρότυπο για όλα τα γιόρκ που υπάρχουν σήμερα στο κόσμο.
Καθ’ όλη την εξέλιξη του, το Γιόρκσαϊρ ήταν πάντα στητό πουλί, με στάση παρόμοια του σχήματος των δεικτών του ρολογιού όταν αυτό δείχνει επτά και πέντε. Ο συνδυασμός της στάσης και του σχήματος με τους φαρδείς ώμους να καταλήγουν σε μια στενή μέση,τυπος καροτο οπως αρεσκωνται να λενε οι περισσοτεροι, έδωσαν στο Γιόρκσαϊρ το παρατσούκλι «Ο φρουρός του χόμπυ» 

Με αυτον λοιπον τον πανεμορφο τυπο καναρινιου θα ασχοληθουμε στον ιστοτοπο αυτο, με υλικο απο το Ελληνικο club των Yorkshire αλλα και απο διαφορα αλλα club παγκοσμιως.Οσοι ασχολουνται με αυτα τα πουλια εχουν αποδειξει εμπρακτα την αγαπη τους για το χομπυ και προσφερουν την βοηθεια τους σε οποιον την χρειαστει. Θα σας παρουσιασω λοιπον υλικο που δεν ειναι αποκλειστικα δικο μου αλλα θα "δανειστω" πολυ χρησιμα αρθρα απο sites  και blogs φιλων ωστε να εχετε την καλυτερη δυνατη ενημερωση για την διατροφη,την αναπαραγωγη,τις συνθηκες διαβιωσης,την εκπαιδευση αλλα και για τις διαφορες ασθενειες που πιθανοτατα θα απασχολησουν τον ερασιτεχνη εκτροφεα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου